Corona maatregelen

Actualisatie 12 januari 2021

De rijopleidingen en rijexamens van alle categorieën, inclusief het terugkommoment, mogen heropstarten.

Neem altijd eerst contact op met uw rijschool, instructeur, examencentrum of erkende instelling als u een afspraak wil inplannen, ook als u al een afspraak had ingepland. Houd er rekening mee dat het momenteel erg druk is.

De wettelijk voorziene termijnen voor de opleidingen, examens en het terugkommoment werden eerder al verlengd tot en met 30 september 2021. Dat betekent dat u voldoende tijd hebt om uw nieuwe afspraak in te plannen, maar wacht niet tot het laatste moment om een toeslag te vermijden.

Veiligheidsmaatregelen

Om de rijopleiding zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft de sector uniforme afspraken over veiligheid en hygiëne gemaakt die verder gaan dan de generieke maatregelen rond social distancing.

  • Handen ontsmetten is verplicht, handgel en wegwerpdoekjes worden voorzien.
  • Alle voertuigen en didactische materialen worden na elke sessie ontsmet.
  • Mondmaskers zijn verplicht bij theorie- en praktijklessen, praktijkopleidingen code 95, rijexamens en de praktijkoefeningen van het terugkommoment (de cursist moet zelf een mondmasker meebrengen. Wanneer dat niet het geval is, zal de opleiding of het examen niet doorgaan).
  • Materiaal of veiligheidskledij (bv. balpennen, helm, veiligheidshandschoenen, oortjes, …) moeten voorzien worden door de kandidaat.
  • Er kan alleen elektronisch of via overschrijving worden betaald.
  • Wie een examen aflegt met een eigen voertuig moet ervoor zorgen dat het zich in een hygiënische staat bevindt.

Voor meer info verwijzen wij u graag naar:
https://www.vlaanderen.be/gezondheid-en-welzijn/gezondheid/gezondheid-en-preventie-bij-sociaal-contact-tijdens-de-coronacrisis/coronamaatregelen-bij-rijopleiding-en-rijexamens